Dietetika

A diéta célja a szervezet megváltozott állapotához igazodó táplálkozás. Amennyiben a diétáról beszélünk sok embernek a drága élelmiszerek és a betarthatatlan étrend jut eszünkbe. Sajnos azt el kell mondjam a diétás étkezés tényleg nem könnyű betartani de amennyiben tájékozódunk róla és szakemberrel beszélünk akkor ezen is lehet segíteni, sokszinűsíteni. Mikor a diétáról hallunk két dolog jut az emberek eszébe, túlsúly és a cukorbetegség. Napjainkban viszont egyre több betegség van ahol diétás tanácsadás szükséges és sajnos a jelenlegi egészségügyi rendszerünkben ez nem igazán megoldott. Ennek megoldására hoztuk részre személyre szabott diétás tanácsadói programjainkat. 

Cukorbetegek programja, felnőtt - gyermek

Célja: Hogyan tudunk együtt élni a cukorbetegséggel úgy, hogy a mindennapjainkban ne érezzük tehernek. A cukorbetegség megismerése és ezzel az életmód változás átbeszélése. A program nem csak egy előadás sorozat lenne hanem szeretnénk ha több helyen interaktív formában működne az Önök részvételével hiszen így a legjobb elsajátítani ezt a tudásanyagot.

Előadások tartalma: Cukorbetegség fogalma, mit kell tudnunk róla valamint felmérjük egyéni tudásukat a cukorbetegséggel kapcsolatban kérdőív segítségével. Diétás oktatás elméleti és gyakorlati részben (oktatási segédanyagok biztosításával). Megbeszéljük a diétás alapelvek legfontosabb fogalmait amit nagyon sokszor fogunk hallani de nem érthetjük rögtön pl.: lassú vagy gyors felszívódású szénhidrátok, glikémiás index stb. Gyakorlati dolgok kipróbálása, élelmiszerek mérése, egészséges élelmi anyagok megkóstolása ( kenyerek, sajtok, stb.), főzési tanácsok, esetlegesen ezeknek kipróbálása hozott vagy saját receptek alapján. Életmódi tanácsokadása, mozgás tisztálkodás és a cukorbetegség szövődményeinek kiküszöbölése.

Tanfolyamon résztvevőknek: személyre szabott diétás étrendet és az előadásokon elhangzott anyagok biztosítunk.

Program időtartalma: 2 alkalom
Térítési díj: 8.000.-
Maximum létszám: 6 fő
Időpontok: megbeszélés szerint
Előadók: dietetikus, edukátor

Terhességi cukorbetegek oktatása 

Célja: A cukorbetegség megismerése és ezzel az életmód változás átbeszélése a terhesség alatt és a magzat védelme az életmód változtatással valamint a szövődmények megelőzése. A program nem csak egy előadás sorozat lenne hanem szeretnénk ha több helyen interaktív formában működne az Önök részvételével hiszen így a legjobb elsajátítani ezt a tudásanyagot és a többi résztvevő segítségével egy egymást segítő csoport is kialakulhat.

Előadások tartalma: Cukorbetegség fogalma, mit kell tudnunk róla valamint felmérjük egyéni tudásukat a cukorbetegséggel kapcsolatban kérdőív segítségével. Miért pont nekem alakult ki és mit tegyek, hogy kisbabám jól fejlődjön és ne alakuljon ki szövődmény. Diétás oktatás elméleti és gyakorlati részben ( oktatási segédanyagok biztosításával ). Megbeszéljük a diétás alapelvek legfontosabb fogalmait amit nagyon sokszor fogunk hallani de nem érthetjük rögtön pl.: lassú vagy gyors felszívódású szénhidrátok, glikémiás index stb. Gyakorlati dolgok kipróbálása, élelmiszerek mérése, egészséges élelmi anyagok megkóstolása (kenyerek, sajtok, stb.). Életmódi tanácsok adása, cukorbetegség szövődményeinek kiküszöbölése és az, hogy mit tegyünk a kisbabánk védelme érdekében.

Tanfolyamon részt vevőknek: személyre szabott diétás étrendet és az előadásokon elhangzott anyagok biztosítunk

Program időtartalma: 2 alkalom
Térítési díj: 8.000 -
Időpontok: megbeszélés szerint
Előadók: dietetikus, edukátor

Diétas és életmód szaktanácsadás

Diétás tanácsadás, személyre szabott étrend valamint a betegség megismerése minden fajta betegségcsoport esetében megoldható. • laktózérzékenység • gluténérzékenység • fehérje érzékenység • elhízás • magas vérnyomás • vesebetegség • epebetegség • májbetegség • köszvény • hasnyálmirigy betegség • fekélybetegség

Célja: Hogyan tudunk együtt élni a különböző betegségekkel vagy csak étkezési szokások változásával úgy, hogy a mindennapjainkban ne érezzük tehernek . A legfontosabb a betegség vagy az étkezési változás megismerése illetve ennek gyakorlati oldalának megtanulása. A program nem csak egy előadás sorozat lenne hanem szeretnénk ha több helyen interaktív formában működne az Önök részvételével hiszen így a legjobb elsajátítani ezt a tudásanyagot.

Előadások tartalma: Tudásszintek felmérése kérdőív segítségével. Az élettani ismeretek megismertetése és a betegséghez kapcsolódó legfontosabb dolgok elsajátítása. Diétás oktatás elméleti és gyakorlati részben (oktatási segédanyagok biztosításával). Megbeszéljük a diétás alapelvek legfontosabb fogalmait. Gyakorlati dolgok kipróbálása, főzési tanácsok, esetlegesen ezeknek kipróbálása hozott vagy saját receptek alapján. 

Tanfolyamon részt vevőknek: személyre szabott diétás étrendet és az előadásokon elhangzott anyagok biztosítunk

Program időtartalma: 1 nap
Térítési díj: 6.000.-
Maximum létszám: 6 fő vagy egyéni konzultáció
Időpontok: megbeszélés szerint
Előadók: dietetikus, diplomás ápoló

Gyermekeknek diétás tanácsadás

Célja: Nagyon nehéz gyerekek vagy fiatalok esetében diétáról és betegségekről beszélni, ebben szeretnénk a segítségükre lenni és megkönnyíteni életüknek ezen szegmensét hasznos tanácsainkkal és tapasztalatainkkal. Megismertetni más hasonló helyzetben lévő gyerekekkel vagy fiatalokkal, ezzel is megmutatni, hogy nincs egyedül és hogyan élnek mások teljes életet. Betegségcsoportok: • cukorbetegség • laktózérzékenység • gluténérzékenység • fehérje érzékenység • vagy egyéb felmerülő diétával karbantartható okok

Előadások tartalma: Tudásszintek felmérése kérdőív segítségével. Az élettani ismeretek megismertetése és a betegséghez kapcsolódó legfontosabb dolgok elsajátítása. Diétás oktatás elméleti és gyakorlati részben (oktatási segédanyagok biztosításával). Megbeszéljük a diétás alapelvek legfontosabb fogalmait. Gyakorlati dolgok kipróbálása, főzési tanácsok, esetlegesen ezeknek kipróbálása hozott vagy saját receptek alapján. oztuk részre személyre szabott diétás tanácsadói programjainkat. 

Tanfolyamon részt vevőknek: személyre szabott diétás étrendet és az előadásokon elhang- zott anyagok biztosítunk.

Program időtartalma: 1 nap
Térítési díj: 6.000.-
Maximum létszám: 6 fő vagy egyéni konzultáció
Időpontok: megbeszélés szerint
Előadók: dietetikus, diplomás ápoló

Kohut Andrea

Szakmai Vezető
Email: andrea.kohut@andreinamed.hu

Kövessen minket!
Elérhetőségek
  • ANDREINA-MED Humán Egészségügyi és Szolgáltató Kft.
  • Cím: 2360 Gyál, Pacsirta u. 15/1.
  • Ügyfélszolgálat: 06 30 525 9074
  • Email: info@andreinamed.hu
  • Adószám: 24180065-2-13
  • Cégjegyzékszám: 13-09-160385 
Ellátási területek:
  • Budapest valamint Pest megye egyes részei:
  • Alsónémedi - Budapest - Bugyi - Dabas - Gyál - Felsőpakony - Hernád - Inárcs - Kakucs - Újhartyán - Újlengyel - Örkény - Vecsés

The page was made with Mobirise templates